Koncert fredag den 05. april 2024 kl. 20 

Vesselil

Den anmelderroste trio Vesselil spiller og synger nordisk traditionel og nykomponeret folkemusik, der blander rå-swingende folk og elementer fra den klassiske kammermusik til en slags “kammerfolk”.

Frederiksdal Chamber Folk Festival 2022
“Afslappet, muntert og personligt nærværende med smil og historiefortælling leverede trioen en både flot og charmerende optræden.” – Mikkel Poulsen, Resonator.

Til Kirsten 2023
“… the entire album is filled with gorgeous melodies, sublime voices and expert playing.” – Chris Nickson, RootsWorld

Med stort nærvær og levende, kreative arrangementer har de tre musikere skabt et unikt musikunivers, som har berørt og imponeret et bredt publikum. I deres originale tilgang til folkevisegenren knyttes bånd mellem ældgamle traditioner og ny kompositionsmusik på en både kraftfuld og følsom måde. Vesselils stemmer og strygeinstrumenter giver nyt liv til Nordens gamle folkeviser og formidler de tidløse tematikker med elegance og groove.
Trioen blev i 2020 inkluderet i Højskolesangbogen med deres version af folkevisen “Stolt Vesselil” og samme år nomineret til en DMA som Årets Danske Rootslivenavn. Vesselil har spillet på mange store danske samt internationale festivaler såsom Tønder Festival, Kaustinen Festival (FIN), Buskers Bern (CH), og Tanz & Folk Festival Berlin (D), Copenhagen Jazz Festival og FolkBaltica (D). I april 2023 udkom bandets andet album ’Til Kirsten’, der hylder og iscenesætter kvindehistorier helt tilbage fra middelalderen og frem til idag. Albummet er dedikeret til lysende kvindelige forbilleder, venindeskab samt det komplekse moderskab.

Clara Tesch – violin, bratsch, kor

Elisabeth Dichmann – violin, kor

Maja Aarøe Freese – femstrenget cello, sang