Koncert fredag den 03. november 2023 kl. 20

She Trio

Tre kvinder med en swingende opsang til verden!

Det er den korte introduktion af vokaljazz-konstellationen She Trios nye album, der udsendes 4. marts 2023.

She Trio består af Benita Haastrup(trommer og percussion),Eva Malling (kontrabas) og Sanne Graulund (vokal og klaver),. Hver for sig har de gennem årene udfoldet sig forskellige musikalske sammenhænge på plader, turnéer, film, musicals, cabaret og teater. Og sammen har det skabt et unikt vokaljazzet univers af sanseligt samspil med masser af musikalsk overskud, humor og poesi med holdning. Flere af de nye sange handler om deres egen generations klimasvigt. Opsange om, at vi ikke lyttet efter og handlet I tide. Sangtitler som “Ignorance” og Earth is Calling” siger det meget direkte, men budskabet leveres med et musikalsk og menneskeligt overskud, der alligevel efterlader os med et lille håb — og en uafrystelig melodi på hjernen.

She Trios debutplade udkom i foråret 2019 — i en helt anden verden før corona, krig, inflation og energikrise. Dengang blev’As Simple As That’ modtaget med rosende ord om et helstøbt, velspillet og stemningsfuldt album.

Det nye album bygger videre på dette solide afsæt med et endnu mere legende udtryk og en musikalsk generøsitet, der står i opløftende kontrast til tekstuniversets alvor — og klodens tilstand, sådan helt generelt.

Benita Haastrup – trommer og percussion
Eva Malling – kontrabas
Sanne Graulund – vokal og klaver

Koncert fredag den 01. marts 2024 kl. 20

Mademoiselle Karen

Er en eksplosion af sprog og musik i en delikat og overraskende form.

Det er fransk chansons, polsk punk, lyrisk kabaret og eftertænksom melankoli fuld af engagement og legende attitude. Det er saxofonist og vokalist Karen Duelund Guastavino der står i front og i selskab med akkordeonist og pianist Martin Bennebo og trommeslager Troels Drasbeck opstår en farverig collage af musikgenrer og sprog flettet sammen i en lille kærlighedsfortælling, hvor alt er tilladt og intet udeladt. Mademoiselle Karen har to roste albumudgivelser bag sig og en single udgivet i 2020, da verden lukkede ned. Mademoiselle Karen har optrådt på store og små scener, på festivaler og i medier i ind- og udland. Der arbejdes i øjeblikket på et 3.album med sange om hjemmet – både det indre og det ydre.

Karen Duelund Guastavino – saxofonist og vokalist
Martin Bennebo – akkordeonist og pianist
Troels Drasbeck – trommeslager

Bienvenue!!! www.mademoisellekaren.com

Koncert fredag den 05. april 2024 kl. 20

Vesselil

Den anmelderroste trio Vesselil spiller og synger nordisk traditionel og nykomponeret folkemusik, der blander rå-swingende folk og elementer fra den klassiske kammermusik til en slags “kammerfolk”.

Frederiksdal Chamber Folk Festival 2022
“Afslappet, muntert og personligt nærværende med smil og historiefortælling leverede trioen en både flot og charmerende optræden.” – Mikkel Poulsen, Resonator.

Til Kirsten 2023
“… the entire album is filled with gorgeous melodies, sublime voices and expert playing.” Chris Nickson, RootsWorld

Med stort nærvær og levende, kreative arrangementer har de tre musikere skabt et unikt musikunivers, som har berørt og imponeret et bredt publikum. I deres originale tilgang til folkevisegenren knyttes bånd mellem ældgamle traditioner og ny kompositionsmusik på en både kraftfuld og følsom måde. Vesselils stemmer og strygeinstrumenter giver nyt liv til Nordens gamle folkeviser og formidler de tidløse tematikker med elegance og groove.
Trioen blev i 2020 inkluderet i Højskolesangbogen med deres version af folkevisen “Stolt Vesselil” og samme år nomineret til en DMA som Årets Danske Rootslivenavn. Vesselil har spillet på mange store danske samt internationale festivaler såsom Tønder Festival, Kaustinen Festival (FIN), Buskers Bern (CH), og Tanz & Folk Festival Berlin (D), Copenhagen Jazz Festival og FolkBaltica (D). I april 2023 udkom bandets andet album ’Til Kirsten’, der hylder og iscenesætter kvindehistorier helt tilbage fra middelalderen og frem til idag. Albummet er dedikeret til lysende kvindelige forbilleder, venindeskab samt det komplekse moderskab.

Clara Tesch – violin, bratsch, kor

Elisabeth Dichmann – violin, kor

Maja Aarøe Freese – femstrenget cello, sang